Share:

În continuarea evenimentului din 2012 care a încercat să ofere un impuls spre creştere şi progres, AFIT organizează în acest an în parteneriat cu ATR, sub sloganul „Câştigăm împreună”, prima ediţie a FORUMULUI TRADUCERILOR DIN ROMÂNIA – RTF 2013.

Evenimentul din acest an îşi propune să creeze un spaţiu comun al tuturor profesioniştilor din domeniu, manageri ai companiilor de traduceri, traducători şi interpreţi individuali, manageri de proiect, precum şi cadre universitare. Perspectivele multiple asupra domeniului traducerilor punctate în cadrul RTF 2013 privesc atât aspectele tehnologice, cât şi cele academice şi de marketing, fiind reunite într-un format dinamic, cu prezentări bazate pe soluţii verificate în practică şi susţinute de moderatori de marcă, cunoscuţi în mediul profesional internaţional de profil.

Organizarea forumului de către AFIT în parteneriat cu ATR facilitează identificarea şi promovarea acelor exemple de bună practică în care firmele de traduceri şi traducătorii individuali conlucrează cu aceleaşi scopuri şi interese, de natură să apropie profesioniştii motivaţi din domeniu.

Sunt incluse din partea sponsorilor evenimentului şi prezentări incitante privind noutăţile software pentru traduceri, mai ales în contextul integrării soluţiilor de traducere asistată cu cele de management de proiect şi de asigurare a calităţii.

Evenimentul reprezintă şi o bună ocazie de networking şi promovare reciprocă. Traducătorii şi interpreţii individuali vor avea, astfel, ocazia de a se prezenta diverselor companii de traduceri prezente, în vederea stabilirii unor colaborări reciproc avantajoase.

Avem deci ocazia să câştigăm împreună din experienţa unor vorbitori internaţionali de marcă, să câştigăm împreună încredere reciprocă ca urmare a contactelor între firme şi traducători ocazionate de acest eveniment, să câştigăm împreună timpul care ne-ar fi fost necesar să dobândim pe alte căi informaţiile şi experienţele de bună practică prezentate şi să câştigăm împreună în faţa provocărilor la care trebuie să facă faţă în ultima vreme profesioniştii din domeniul traducerilor şi interpretariatului.

Forumul Traducerilor 2013 a fost conceput pentru a facilita diverşilor actori de pe piaţa traducerilor să se concentreze mai curând pe aspectele care-i unesc, decât pe cele care-i despart.

Share: